By heidiz
Ok untuk thread kali ni ak xnk skema ar. .
coz klu nk masak ni korang kene feel. .
Derie 2 penting keh. .
Opss. . pls take note, utk gul yg nk amik ati mak metue
thy this out keh! And the tell me the results :)
* Resipi diambil dari *O***** *A**** Coffee House, Hotel *O*** Kuala Lumpur
Ayam Percik
Bahan:
• 1.5 g ayam
• 50 g serbuk kunyit
• 100 ml air
• 300 ml pati santan
• 1/2 camca teh lada hitam
• Garam
+/- Read More
Bahan kisar halus:
• 6 biji bawang kecil
• 3 ulas bawang putih
• 2 sm halia
• 1 batang serai
• 15 tangkai cili kering
Cara membuat:
1. Bersihkan ayam dan dipotong empat.
2. Kisar bawang kecil, bawang putih, halia, serai dan cili kering sehingga halus.
3. Campurkan serbuk kunyit dan air sehingga sebati.
4. Masukkan ayam, serbuk kunyit dan air ke dalam mangkuk besar serta pati santan dan gaul sehingga sebati.
5. Tambah lada hitam dan garam secukup rasa.
6. Perap di dalam peti ais semalaman.
7. Ayam boleh dipanggang atau dibakar.
3 comments:
hahaii bagus laa ni laa yg paling bagus.. resepi ni..nak cuba laa..hehe tak sedap siap..!
He he bace je. .
try ar wat. .
pasti xnyesal :)
don't forget to rate my thread :p
dah buat dah...haha bukan masak, rate laa..hehe kalau nak masak takde peralatan lagi..huhu
Post a Comment